onsdag den 22. september 2010

ET KATTELIV

Det er nu så koldt, at mine 3 katte vil sove i sengen om natten....og de 2 af dem vil helst ligge i under dynen....og det får de lov til, for mine katte er (det indrømmer jeg) meget forkælede.

Da vi flyttede ind i vores hus, havde det stået tomt i et par år, og der var en stor koloni af mus. faktisk så mange, at de løb hen over vores hovedpuder om natten. Personligt, synes jeg at mus er både søde og sjove, MEN..... de var overalt. Vi investerede i et par musefælder, og i løbet af bare 2 dage fangede vi 18 mus.
En bekendt anbefalede, at jeg anskaffede mig en kat, da den ville holde musene fra dørene.


Jeg fulgte hendes råd og fik en lille killing, som nogen havde fundet i et udhus. Den var fyldt med orm, skræmt fra vid og sans og absolut ikke interesseret i at få kontakt med mennesker. Det tog lidt tid at socialisere den, men den udviklede sig til en både sød og sjov kat, som også var en god musefanger.

Selvfølgelig kom min lille hunkat i "dårligt selskab" og om sommeren nedkom hun med 2 killinger.
Hmmm.....og for det ikke skal være løgn, så var hun en perfekt mor i ca. 14 dage, hvorefter hun skred! (Hun er flyttet over til vores genboers genboer). Og så stod jeg der med 2 bitte små killinger, der knapt havde fået øjne.....
Jeg blev katte-substitut-mor og den næste måneds tid blev de 2 små kræ fodret hver 3. time med min hjemmelavede "katte-modermælkserstatning" (Whiskas kattemælk, fløde og varm vand). De boede i en vasketøjskurv ved siden af min seng, og selvom de faktisk ikke rigtigt kunne gå, så kunne de sagtens kravle op i sengen og putte sig hos mig om natten.....og ja, det gør de stadig nu, hvor de er voksne.

De hænger på mig, følger mig overalt, hvor jeg går og står og kommer altid, når jeg kalder....faktisk er de lige så trofaste som hunde.....og det er nu dejligt, at have en spinnende kat (eller 2) liggende i skødet....de er det perfekte "afstressningsmiddel" efter en hård arbejdsdag.
Så mine katte lever er ægte katteliv. Masser af søvn, masser af mad, masser af opmærksomhed og mennesker, som er "opdraget til" at opfylde alle deres ønsker.

3 kommentarer:

Citronmoster sagde ...

Hej Karen.
Tak for kommentaren på min blog. Et hyggeligt sted du har her. Din glemte bluse i forrige indlæg glæder jeg mig til at se færdig :-)

Garn, hund & kat sagde ...

Hej karen

Kattedyr er ikke til at leve uden.. hunde hører også til.. hos mig i hvert fald. jeg glæder mig også til at se din glemte blusefærdig :-)

Unknown sagde ...

Jeg glæder mig også til at se den bluse, når den er færdig, men jeg kan mærke, at jeg lige nu ikke er til indviklede mønstre og farveskift, men det skal nok komme.
Jeg ville også gerne have hund, men min søn lider af allergi, og katte er de eneste pelsdyr, han kan tåle...har også prøvet med marsvin, men han kunne ikke tåle at være i nærheden af dens hø.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...