tirsdag den 2. november 2010

det er mørkt derude......tanker om vinter-depressioner

For søren, hvor er det blevet mørkt om morgenen. Ja, det er naturligvis en inddirekte opfordring til at tænde et stearinlys eller 2, men det varsler også en periode, hvor rigtig mange mennesker bliver ramt af en vinterdepression i mere eller mindre alvorlig grad. Det er en tilstand, som man skal tage alvorlig, da det i den grad kan have indflydelse på et menneskes livskvalitet (for slet ikke at tale om den påvirkning det har på familien).
De fleste vinterdepressioner (85 ud af 100) skyldes mangel på lys - så man skal udnytte dagslyset, mens det er der, siger de kloge.
Det er jo ikke så nemt, da rigtig mange mennesker jo tilbringer dagtimerne på arbejde, hvor ikke alle arbejjdsgivere synes det er en god idé, at medarbejderne går lange ture i arbejdstiden.
Men heldigvis kan man "snyde" lidt. Man kan købe elpærer, der fungerer lige som sollys. De kan bruges i almindelige lamper og har samme lysintensitet som sollyset i Sydeuropa i sommermånederne. Man kan læse om disse pærer på http://www.biovita.dk/. Min veninde, som i mange år har lidt af vinterdepressioner, sværger på, at de har en positiv effekt på hendes humør og energiniveau - så måske skulle man overveje at investere i en sådan pærer eller 2?

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...